Samoilă Mârza şi Răzvan Rotta

S
Prof. Sorana Rotta si prof. univ. dr. Razvan Rotta, in mijlocul unui grup de studenti jurnalisti.
Prof. Sorana Rotta si prof. univ. dr. Razvan Rotta, in mijlocul unui grup de studenti jurnalisti.

Azi, în cadrul cursului privind redactarea textului ştiinţific, l-am avut ca invitat pe domnul prof. univ. dr. Răzvan Rotta, care a venit împreună cu fiica domniei sale, prof. Sorana Rotta.

Amândoi le-au povestit studenţilor despre participarea la Revoluţia din decembrie 1989. Domnul Răzvan Rotta a devenit cunoscut în lumea întreagă, prin fotografiile făcute în timpul Revoluţiei, în Piaţa Libertăţii (acum Piaţa Unirii). De aceea am spus că domnul Rotta a făcut pentru Revoluţie ce a realizat Samoilă Mârza pentru actul de la 1 Decembrie 1918.

M-au impresionat modestia invitaţilor, generozitatea lor, faptul că nici măcar nu şi-au luat certificat de revoluţionar, pentru a profita de avantajele care decurg de aici.

Iată ce mi-a scris o studentă, Bianca L. Caval, liderul anului I, după terminarea întâlnirii:

“Aș vrea să vă mulțumesc în numele tuturor colegilor pentru cursul de astăzi și, în mod special, pentru invitați. A fost un curs extraordinar, o poveste tristă, cu un foarte mare impact, dar din care sper că am învățat cu toții câte ceva. Atât domnul Razvan Rotta, cât și fiica dumnealui sunt doi oameni de excepție, cu un curaj uimitor.

Vă mulțumim pentru această oportunitate!”

 
 

Adaugă comentariu