Un sfat al lui Dalai Lama (vineri, 12 octombrie 2012)

U
Dalai Lama. Sursa: Internet.

Se spune cǎ Dalai Lama a fost întrebat ce îl surprinde cel mai mult la umanitate, iar el a rǎspuns: OMUL!
Solicitat sǎ se explice, filosoful din Tibet şi-a justificat astfel opinia sa: “Deoarece el îşi sacrifică sănătatea, pentru a face bani. Apoi își sacrifică banii, pentru a-şi recupera sănătatea. Apoi este nerǎbdǎtor să vinǎ viitorul, încât nu trǎieşte prezentul, rezultatul fiind cǎ nu trǎieşte nici în prezent, nici în viitor. Traiește ca şi cum niciodata nu o sǎ moară, şi apoi moare fǎrǎ să traiască niciodată cu adevarat”.
Ce cuvinte pline de adevǎr!
*Din România literarǎ (nr. 41, 2012) am aflat cǎ a murit încǎ o personalitate importantǎ a culturii române: Alexandru George (1930-2012), strǎlucit eseist,. Prozator şi traducǎtor, ale cǎrui lucrǎri, ca filolog, îmi sunt bine cunoscute. Aşa cum scrie şi Nicolae Manolescu în editorialul sǎu din revistǎ (Morţii noştri), “ultimele luni au fost oribile pentru lumea literarǎ. Constantin Ţoiu şi Alexandru George se adaugǎ unui lung şir de scriitori care ne-au pǎrǎsit: Irina Mavrodin, Constanţa Buzea, Romulus Vulpescu, Cedomir Milenovici.
Dumnezeu sǎ-i odihneascǎ!”.
*Ieri searǎ am avut o plǎcutǎ discuţie cu domnul Eugen G. Ionescu, din Asutralia, omul cǎruia îi datorǎm (eu şi Doina) atât de mult, pentrtu personalitǎţile şi locurile pe care ni le-a fǎcut cunoscute, cu ocazia vizitei noastre în Australi, în 2009. Îl tot lǎmuresc sǎ-şi publice volumul de amintiri, împreunǎ cu documentele pe care le deţine, dar domnia sa ezitǎ. Nu este convins cǎ volumul ar interesa pe cineva. Sper cǎ, în final, voi reuşi sǎ îl conving.
Mi-a spus, între altele, un lucru inedit: pe mǎsurǎ ce înainteazǎ în vârstǎ, omul se poate considera tot mai bogat, fiindcǎ îşi împarte averea la anii, tot mai puţini, pe care îi are de trǎit!

Adaugă comentariu