Ultimele dorinţe ale lui Alexandru cel Mare (marţi, 9 octombrie 2012)

U

Alexandru cel Mare. Sursa: Internet.
Domnişoara Cristina Borşa, studentǎ la Jurnalism, cititoare consecventǎ a postǎrilor mele pe acest blog, vǎzând cǎ îmi plac micile istorioare, pildele şi legendele din care poţi prelua un sfat, un îndemn etc., îmi trimite urmǎtorul text, pe care şi ea l-a primit prin e-mail:
Ultimele dorinţe ale lui Alexandru cel Mare
“Înainte de a muri, Alexandru cel Mare şi-a chemat generalii şi şi-a spus ultimele trei dorinţe.
1) Sicriul sǎ fie dus pe umerii celor mai buni medici ai vremii.
2) Comorile dobândite (argint, aur, pietre preţioase) sǎ fie risipite pe tot drumul pânǎ la mormânt.
3) Mâinile sale sǎ atârne în afara sicriului, sǎ poatǎ fi vǎzute de toţi.
Unul dintre generalii sǎi, surprins de aceste dorinţe neobişnuite, l-a întrebat pe Alexandru care sunt motivele acestor dorinţe.
Alexandru a explicat:
1) Vreau ca medicii cei mai eminenţi ai vremii sǎ-mi ducǎ sicriul, ca în felul acesta sǎ arate tuturor cât de neputincioşi sunt în faţa morţii.
2) Vreau ca pǎmântul sǎ fie acoperit de comorile mele, pentru ca toatǎ lumea sǎ poatǎ vedea cǎ toate comorile ce le câştigǎm aici, pe pǎmânt, aici rǎmân.
3) Vreau ca mâinile mele sǎ atârne în aer goale, pentru a permite oamenilor sǎ vadǎ cǎ vom pleca cu mâinile goale, aşa cum am venit, atunci când se terminǎ tezaurul cel mai de preţ – Timpul”.
*Abia azi am aflat, de pe Internet, cǎ a murit scriitorul Constantin Ţoiu, scriitor important al literaturii române contemporane. La adresa de mai jos ( http://www.eugeniavoda.ro/ro/emisiuni/litere-si-filosofie/constantin-toiu) se poate viziona emisiunea realziatǎ de Eugenia Vodǎ cu acest mare scriitor, a cǎrui capodoperǎ – romanul Galeria cu viţa sǎlbaticǎ – este o capodoperǎ indiscutabilǎ a literaturii române contemporane.
*Discuţie cu Doamna Ana Blandiana, venitǎ la Cluj, pentru o conferinţǎ. Discutǎm despre un proiect pe care vreau sǎ îl fac eu, împreunǎ cu câţiva prieteni. Informaţii interesante despre volumul Copilǎria ca luptǎ de clasǎ, la a cǎrui realizare am contribuit şi eu, alǎturi de câţiva studenţi jurnalişti.

Adaugă comentariu