Theodor Paleologu, cunoscutul eseist, diplomat şi om politic, va conferenţia la Departamentul de Jurnalism din cadrul UBB

T

Paleologu Vineri, 27 oct. a.c., începând cu ora 14,00, în Amfiteatrul 101 al Facultăţii de Știinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC), din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai”, cunoscutul eseist, diplomat şi om politic, Theodor Paleologu, va susţine conferinţa Dostoievski ca jurnalist. Conferinţa este organizată cu ocazia deschiderii celui de-al XVI-lea Simpozion Naţional de Jurnalism, cu participare internaţională, care are loc în zilele de 27-28 octombrie 2017, la FSPAC.
*
Theodor Paleologu (n. 15 iulie 1973) este conducătorul școlii de la Casa Paleologu și președintele Fundației Paleologu. A fost elev la École Normale Supérieure, a studiat filozofia la Universitatea Paris I Sorbonne şi deţine un doctorat în filozofie politică, obţinut la École des Hautes Études en Sciences Sociales şi la Universitatea din München. A fost fellow la Harvard, Notre Dame şi Wissenschaftskolleg zu Berlin, a predat la Boston College, Deep Springs College, European College of Liberal Arts de la Berlin şi Universitatea din Copenhaga. A fost ambasador în Danemarca și Islanda, ministru al Culturii și Cultelor, deputat de București.
A publicat volumele Sous l’oeil du Grand Inquisiteur – katékhon ou Antéchrist? Contribution à la théologie politique (Editions du Cerf, Paris, 2004, Collection „Passages“); De la Karl Marx la stenograme (Editura Curtea Veche, București, 2005) şi Era supărăcioșilor (Editura Curtea Veche, București, 2009).

Adaugă comentariu