Opt motive pentru a te enerva (miercuri, 8 august 2012)

O

          1. Trebuia sǎ plǎtesc o anumitǎ sumǎ în contul Bancii UniCredit Ţiriac. Îmi iau de pe Internet adresa unei filiale din Cluj-Napoca, respectiv cea de pe Moţilor, nr. 11, pe care o vǎd aproape zilnic din troleibus. Cǎnd sǎ intru, un afiş mare: “Banca UniCedit Ţiriac s-a mutat în Piaţa Unirii, nr. 10”. Mǎ duc în Piaţa Unirii, la nr. 10. De ce nu şi-o fi actualizat pagina de Internet?

          2. În drum spre casǎ, la intersecţia Cǎii Mǎnǎştur cu Str. Berǎriei, un tânǎr iese prea mult cu maşina, eu fiind obligat sǎ virez stânga, pentru a evita coliziunea. Noroc cǎ nu venea nimeni din sens opus. La stop, ajung în dreptul lui, aflat pe banda paralelǎ, şi îi spun cǎ putea provoca un accident. Îmi rǎspunde, dezinvolt, cǎ are carte de asigurǎri!

          3. În 2005, i-am cumpǎrat lui Tudor o garsonierǎ, cu un credit de la o bancǎ. Acum vreau sǎ vând garsoniera, fiindcǎ Tudor s-a multat în altǎ parte. Solicit unui notar un CF, necesar în actul de vânzare-cumpǎrare. Pe CF se scrie cǎ nu a fost radiatǎ ipoteca bǎncii, deşi eu am rambursat creditul dupǎ 2 ani. Cine trebuia sǎ îmi spunǎ cǎ ipoteca nu se radiazǎ automat, la rambursarea creditului?

          4. Ca sǎ rezolv problema, mǎ duc la sediul central al bǎncii. Mi se spune cǎ trebuie sǎ mǎ adresez Filialei din Zorilor (alt cartier), fiindcǎ de acolo am luat creditul. Bun, mǎ duc acolo. “Nu mai figuraţi în baza noastrǎ de date. Trebuie sǎ vǎ duceţi la sediul central al bǎncii!”. Hai înapoi la sediul central!

            5. Aş vrea sǎ îmi fac o cǎsuţǎ de vacanţǎ. Mi se cer urmǎtoarele acte: cerere, certificat de urbanism, copie CUI beneficiar, atribuire adresǎ poştalǎ, extras CF, extras CF drum dezmembrat, proces verbal de lucrǎri dezmembrare şi trasare + foto, dovada luǎrii în evidenţa OAR, aviz CTATU, HCL 208 (din 14 06, 2011), aviz Electrica, aviz EonGaz, aviz Apǎ-Canal, aviz de gospodǎrire a apelor, aviz Romtelecom, contract de salubritate, aviz siguranţa circulaţiei, aviz de la Autoritatea de Sǎnǎtate Publicǎ, aviz ARPM, aviz ITRSV, documentaţie topo cadastralǎ, studiu geotehnic.

          Lista mǎ lasǎ nǎuc! Habar nu am ce înseamnǎ OAR, CTATU, ARPM, ITRSV. Îl întreb pe arhitect: “Ce o fi ITRSV?” (iatǎ ce necesar ar fi un dicţionar al siglelor!). “Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare ”. “Şi ce am eu cu aceastǎ instituţie?” “Drumul spre casǎ trece prin pǎdure. Trebuie sǎ daţi o declaraţie cǎ veţi ocroti vânatul din zona respectivǎ!” Cum n-am pasiunile lui Adrian Nǎstase şi Ion Ţiriac, desigur cǎ voi ocroti fauna ţǎrii!

          6.Ca de obicei când vin acasǎ, parcarea îmi este fie ocupatǎ, fie blocatǎ. Parchez pe trotuar, blocând accesul pietonilor. În mod normal, ar fi trebuit ca omul sǎ îşi lase maşina cu avariile pornite sau un numǎr de telefon, unde sǎ sun. Ei, doar nu suntem în Germania!

          7. Caut, pe site-ul Romtelecom, o adresa poştalǎ, unde sǎ depun o cerere, pentru a solicita serviii de internet, TV cablu si telefonie fixǎ. Nu pot depune cererea decât electronic. Am depus-o de o sǎptǎmânǎ, dar fǎrǎ niciun ecou. Trebuia sǎ mi se spunǎ: “Am primit cererea Dvs., care va fi analizatǎ cu atenţie!”. Aşa, Nici nu ştiu dacǎ solicitarea mea a ajuns unde trebuia. Cel puţin cei de la UPC au fost mai prompţi: au venit în prima zi, au vǎzut, iar dupǎ câteva zile mi-au spus: “Nu vǎ putem oferi aceste servicii, nu se intereseazǎ investiţia!”.

          8. O parte din str. Grigore Alexandrescu, pe care locuiesc, s-a asfaltat de curând, s-au marcat parcǎrile etc. Pe porţiunea respectivǎ, existǎ cel puţin cinci guri de canal: unele sunt deasupra asfaltului, altele sub nivelul acestuia, încât oricum le “iei” cu maşina! Ce o fi fost aşa de greu pentru drumari sǎ le egalizeze, cu aparatura pe care o au la dispoziţie? S-ar impune o tezǎ de doctorat, cu tema: “Despre nivelul gurilor de canal şi al asfaltului în care sunt poziţionate”. Dacǎ se poate, o tezǎ originalǎ, fǎrǎ plagiat, cum se poartǎ acuma!

Adaugă comentariu