Tentativa de sinucidere a lui Adrian Nǎstase (joi, 21 iunie 2012)

T

         Adrian Nǎstase, marele om politic, figurǎ cunoscutǎ a spaţiului public românesc şi internaţional, fost premier al României, a încercat sǎ se sinucidǎ, miercuri seara, dupǎ ce a aflat sentinţa definitivǎ a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, privind  condamnarea sa la doi ani de închisoare, cu executare. Cum sentinţa era definitivǎ, fostul premier a decis sǎ îşi punǎ capǎt zilelor, încercând sǎ se împuşte în cap, fiind salvat de unul dintre cei doi poliţişti care i-au prezentat mandatul de arestare.

          Nu discut obiectivitatea deciziei Curţii, formatǎ şi ea din oameni supuşi greşelii. Dar sunt convins cǎ judecǎtorii s-au bazat pe nişte fapte, în care fostul premier era acuzat de corupţie.

          Existǎ un principiu, care spune cǎ Nimeni nu este mai presus de lege. Doar în America se aplicǎ acest principiu (ne amintim cum cel mai puternic om al planetei în acel moment, Bill Clinton, a fost chemat în faţa justiţiei, în urma acuzaţiei de abuz sexual asupra Monicǎi Lewinsky).

          Tentativa de sinucidere nu i-a reuşit fostului premier, astfel cǎ acesta a fost internat în spital, fiind deja operat. Foarte mulţi oameni spun cǎ este vorba de un proces politic. Probabil este şi aceastǎ componnetǎ. Dar mie îmi place sǎ cred cǎ vorbim de aplicarea legii.

          Fie ca eminentul om politic Adrian Nǎstase sǎ se însǎnǎtoşeascǎ şi sǎ treacǎ cu bine peste aceste douǎ momente foarte dificile din viaţa sa (tentativa de sinucidere şi cei doi ani de închisoare).

Adaugă comentariu