O nominalizare la cea de-a doua ediţie a Galei Go Free Awards

O
Diploma acordata

Vineri, 8 mai 2012, am primit urmǎtorul mesaj prin e-mail:

          “Bunǎ ziua,

          Existǎ în jurul dumneavoastrǎ oameni care vǎ apreciazǎ pentru ceea ce faceţi şi mai ales pentru ceea ce reprezentaţi – un model pentru tinerii din România.

          Da! Chiar despre dumneavoastrǎ este vorba! Aţi fost nominalizat la cea de-a doua ediţie a Galei Go Free Awards, un proiect ce şi-a propus sǎ scoatǎ din anonimat tinerii cu potenţial din mediul academic clujean.

          Pentru cǎ vrem sǎ vǎ acordǎm cinstea meritatǎ, vǎ invitǎm sǎ participaţi la Gala de premiere, ce va avea loc vineri, 11 mai, de la ora 17,00, în Sala “Ion Muşlea”, de la Biblioteca Centrala Universitara „Lucian Blaga”, pe strada Clinicilor, nr. 2.

          Vǎ rugǎm sǎ confirmaţi prezenţa la festivitatea de premiere pânǎ miercuri , 9 mai, ora 14, la adresa studenti.free@gmail.com.

Persoanǎ de contact: Madalina Cauneac 0747….”

Multumind pentru diploma acordata. Foto: Cristian Ioan

Desigur cǎ m-a bucurat foarte mult acest mesaj, care mi-a aminitit de Gala Profesorului Bologna, de anul trecut. Am rǎspuns imediat cǎ voi participa la festivitate, ceea ce s-a şi întâmplat.

           În cadrul celei de-a doua ediţii a “Galei Go Free Awards” au fost acordate 36 de premii persoanelor care au fost nominalizate, în perioada 23 aprilie-6 mai 2012, pe site-ul www.gofree.ro. Un profesor a fost nominalizat la categoria Zmerura Go Free, “o categorie la care studenţii au avut posibilitatea să  nominalizeze profesorii a căror activitate la cursuri lasă de dorit”. Nu i s-a spus nu
Au mai primit acest premiu: Pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilǎ, actualul preşedinte al Senatului UBB, lect. univ. dr. Ioan Hossu, lect. univ. dr. Cristian Radu, asist. univ. dr. Corina Rotar (de la facultatea noastrǎ), lect. univ. dr. Cornel Valcu, asist. univ. dr. Calin Goina  şi asist. univ. Tudor Ţiclǎu.
Festivitatea a fost simplǎ, dar emoţionantǎ. Dupǎ deschiderea festivitǎţii, de cǎtre drd. Andra Camelia Cordoş, preşedinta Asociaţiei Go Free, pentru Sprijinirea Societǎţii Civile, a urmat premierea propriu-zisǎ, mai întâi a profesorilor, apoi a studenţilor. În timp ce pe ecran era proiectatǎ fotografia premiantului, se citea o scurtǎ caracterizare a acestuia (am aflat cǎ toate caracterizǎrile vor fi postate, în curând, pe site-ul Go Free).
La mine era urmǎtoarea motivaţie: „Este vǎzut ca un profesor care nu a ajuns sǎ se plafoneze în ceea ce priveşte meseria practicatǎ, chiar dacǎ o desfǎşoarǎ de mulţi ani.  Activitatea desfǎşurata în cadrul comunitǎţii universitare clujene este vasta, publicând numeroase volume pentru studenţi şi pentru viitorii jurnalişti. Cei care l-au nominalizat au specificat faptul ca “este o persoanǎ care ştie sǎ încurajeze, dar şi sǎ dojeneascǎ atunci când e nevoie; însǎ face acest lucru cu o mare delicateţe. Este  exemplu de “Aşa DA!” şi standard dupǎ care ar trebui sǎ se ghideze mulţi dintre profesorii Universitǎţii noastre. ”

O parte dintre profesorii laureati. De la stanga la dreapta: Ioan Bolovan, Cristian Radu, Ioan Hossu, Ioan Chirila, Corina Rotar, Calin Goina si Ilie Rad. In mijloc: Teodora Cristurean si Andra Cordos, presedintele Asociatiei Go Free. Foto: Cristian Ioan

Dupǎ festivitate (de la care presa a lipsit), ne-am dus la Q Cafe, unde am continuat discuţiile.

          M-am revǎzut apoi cu prietenul şi colegul Mircea A. Diaconu, prorector al Universitǎţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, prezent la Cluj pentru o evaluare pe linia ARACIS-ului, cu care am schimbat multe puncte de vedere, mai ales culturale şi literare.

          *Telefon de la un consilier al unui fost preşedinte al României. Întâlnirea solicitatǎ de mine va avea loc pe data de 1 iunie. Va fi o mare ocazie pentru cei 30 de studenţi participanţi.

Adaugă comentariu