“O manevrǎ de naturǎ nazistǎ” (sâmbǎtǎ, 30 iunie 2012)

  1.         Urmǎresc cu un interes profesional, împotriva obişnuinţei mele de a mǎ uita la televizor, evoluţia situaţiei în cazul plagiatului de care este acuzat Victor Ponta. Printr-un ordin al unui ministru al Edicaţiei, Consiliul General al Consiliului National pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost desfiinţat (iar ordinul respectiv a fost publicat, cu o rapiditate incredibilǎ, în Monitorul Oficial, având astfel putere de lege), chiar în timp ce acesta studia cazul de plagiat, astfel cǎ orice decizie a lui a devenit automat nulǎ. Despre desfiinţarea Consiliului, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus că este “o manevră de natură nazistă”: “Este vorba de manevre totalitare, de acţiuni sfidătoare, de încălcarea şi dispreţuirea legilor. A nu a mai avea acum o atitudine în această fază compromite pe oricine. Victor Ponta nu va fi veşnic premier. Toţi cei care acum încearcă să acopere această ruşine naţională se compromit în faţa istoriei”. Iata ce scrie Adriana Saftoiu, intr-un editorial publicat in Vox publica, despre Guvernul PSD: “Putea să se abțină să dea ordonanțe de urgență, ca să mute ICR în subordinea Parlamentului, să treacă repede Monitorul Oficial în subordinea Guvernului, să îi respingă PDL-ului dreptul de a avea reprezentanți în Consiliul de Administrație al TVR, să numească miniștri care au încă de rezolvat incompatibilități, să schimbe inspectorii școlari, la fel de repede precum a făcut-o vechea echipă PDL, să spună “mersi, nu avem nevoie” tuturor fugarilor de la PDL catre USL, să le ceară colegilor să stea liniștiți măcar până în toamnă și să nu își planteze favorite și favoriți în structurile ministerelor…. Și câte șanse nu au fost! PDL ar fi trebuit să fie măsura a ceea ce nu trebuie să se întâmple.” Numai cǎ actuala putere a descoperit altceva: cǎ toţi membrii Consiliului General al CNATDCU erau afiliaţi politic, respectiv PDL-ului. Preşedintele consiliului, acad. Marius Andruh, se compromite astfel definitiv. S-a mai spus cǎ acesta ar fi luat, de la fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, 1,5 milioane de euro. Cine nu este obişnuit cu proiectele ştiinţifice, chiar poate crede aşa ceva, când, în realitate, a fost vorba de un proiect european, câştigat pe bazǎ de competiţie.

  2.           Cert este cǎ premierul Victor Ponta trebuie urgent sǎ demisioneze, aşa cum au fǎcut alţi lideri europeni, fiindcǎ plagiatul sǎu este dovedit. Desigur cǎ nu o va face! Legea federalǎ americanǎ, de pilda, considerǎ plagiat reproducerea identicǎ a opt cuvinte, fǎrǎ indicarea sursei. Ponta a plagiat 85 de pagini şi stǎ pe funcţia lui! Aceasta este încǎ o deosebire dintre România şi America!

                *Am finalizat lucrarea Communication, Manipulation And Censorship: The Visit Undertaken by Nicolae Ceauşescu in Australia (April 1988) and Its Contradictory Reflection in Various Romanian and Australian Mass-Media Channels, pe care am prezentat-o la coferinţa recentǎ de la Timişoara şi care va fi publicatǎ, prin grija doamnei Georgeta Raţǎ, la Editura CAMBRIDGE SCHOLARS PUBLISHING, din Marea Britanie. Va fi o micǎ victorie pentru ştiinţa româneascǎ, iar colegii timişoreni merita toate felicitarile pentru acest succes.

Adaugă comentariu