Membrii Colegiului Studenţesc de Performanţă Academică al UBB – prezenţi la Baza de Practică şi Agrement de la Baru, jud. Hunedoara

M

                   Ȋn perioada 9-11 octombrie a.c., membrii Colegiului Studenţesc de Performanţă Academică al UBB (CSPA – cea de-a III-a promoţie) au fost prezenţi la Baza de Practică şi Agrement de la Baru, jud. Hunedoara, în vederea pregătirii, în cele mai bune condiţii, a activităţilor din actualul an universitar, activităţi organizate de această structură academică unică în România, întemeiată, după cum se scrie în statut, cu scopul „de a crea un cadru complementar celui instituţional/tradiţional, pentru dezvoltarea academică și profesională a studenților cu rezultate deosebite din cadrul Universității “Babeș-Bolyai”, de a le stimula acestora valenţele excelenţei în cercetarea ştiinţificǎ aplicativǎ inter- şi transdisciplinară, relevanţa socialǎ şi disponibilitǎţile implicǎrii în acţiuni de voluntariat.” Programul de activitate de-a lungul celor trei zile a cuprins: o scurtă prezentare a CSPA, generațiile 1 și 2, după care s-a trecut la un „teambuilding”, cum se spune acum, în urma căruia membrii colegiului s-au cunoscut mai bine între ei; organizarea Galeriei Interdisciplinarității, în cadrul căreia fiecare membru participant și-a prezentat proiectul de cercetare propus la admitere, căutându-şi coechipieri de la alte facultăţi; stabilirea responsabilităţilor ce revin reprezentanţilor CSPA; excursie la Sarmizegetusa Ulpia Traiana, Biserica Densuș și Mănăstirea Colț, la întoarcere oprindu-ne la statuia lui Lucian Blaga din Lancrăm, apoi la Alba Iulia, unde s-a vizitat Cetatea. Studenţii au fost însoţiţi de două cadre didactice din conducerea CSPA: conf. univ. dr. Alina Rusu şi prof. univ. dr. Ilie Rad.

La Ulpia Traiana Sarmizecetusa
La Ulpia Traiana Sarmizecetusa

Foarte importantă a fost stabilirea agendei de activităţi pentru noul an universitar: opt workshop-uri şi opt conferinţe. Au fost propuse astfel întâlniri cu oameni de ştiinţă şi artă, care au obţinut cele mai înalte cote de performanţă în domeniile lor de activitate: acad. Solomon Marcus, acad. Maya Simionescu, acad. Mihai Cimpoi, prof. univ. dr. Ioan Bocşa, Dumitru Fărcaş şi Florin Piersic, organizarea a două excursii: la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet şi, prin Caravana CSPA, vizitarea unor obiective istorice şi literare din Moldova şi întâlniri cu studenţii de la Universităţile “Al.I. Cuza” din Iaşi şi “Ştefan cel Mare“ din Suceava, activităţile din acest an universitar încheindu-se în luna iunie 2016, cu sesiunea de comunicări ştiinţifice a membrilor CSPA. S-a discutat, de asemenea, despre pregătirea numărul 3 din Anuarul Colegiului Studenţesc de Performanţă Academică.

Adaugă comentariu