“Martie, Martie, Mǎrţişor!”

 

Hornarul aducator de noroc!
“Martie, Martie, Mǎţişor/ Ai dat drumul la izvor,/Risipind şi nori şi ceaţǎ,/  Tu trezeşti din nou la viaţǎ:/ iarbǎ, gâze, flori, albine,/ Eu de-aceea ţin la tine!”. Am învǎţat aceste versuri în clasa I şi mi le amintesc ca un semn al începutului de primǎvarǎ.
Nefiind acasǎ de 1 Martie, am oferit puţine mǎrţişoare, spre deosebire de alţi ani. În schimb, am primit eu însumi un mǎrţişor, de la domnişoara C.B. Mi s-au trimis, de-a lungul anilor, multe dovezi de simpatie din partea studenţilor, dar chiar mǎrţişoare, fie ele şi electronice, nu am mai primit. Iatǎ cǎ viaţa este plinǎ de surprize.
*Rezultate neaşteptate la alegerea rectorului UBB: niciunul din cei cinci candidaţi nu a întrunit majoritatea voturilor. A doua surprizǎ este cǎ în turul II nu se vor întâlni Ioan-Aurel Pop şi Daniel David, ci Cristina Ciumaş şi Ioan-Aurel Pop (turul II este programat pentru 8 martie)! Conform surselor oficiale, rezultatele votǎrii sunt urmǎtoarele: din numărul total de 1.581 de alegători, trecuţi în listele electorale, s-a înregistrat un număr de 1.217 voturi exprimate, iar din totalul voturilor exprimate, 4 au fost anulate. Cristina Ciumaș a obţinut 475 de voturi valabil exprimare (39,16%), Ioan Aurel Pop – 439 (36,19%), Daniel David – 218 (17,97%), Eniko Vincze – 76 (6,26%), iar Decebal Ciurchea – 5 voturi (0,42%). Patru voturi au fost anulate. Pentru a câştiga din primul tur, un candidat trebuia să obţină 607 de voturi (jumătate plus unu din cele 1213 voturi valabil exprimate). Îmi imaginez ca, în sǎptǎmâna care urmeazǎ, sǎ asistǎm, şi în mediul academic, la dezvǎluiri specifice mediului politic. Sǎ dea Domnul sǎ nu fie aşa!
Iar eu credeam cǎ Ionuţ va câştiga din primul tur! Se vede cǎ “structurile” create în cei 20 de ani sunt foarte puternice!
* Pe o clǎdire din Bucureşti vǎd urmǎtoarea reclamǎ la Ţiriac Auto: Acolo unde “merge şi aşa”, nu merge! Excelentǎ filosofie, adusǎ de Ţiriac din spaţiul germanic, Dar oare câţi îi vor înţelege mesajul? Un om vrea sǎ punǎ puţinǎ ordine în mentalitatea noastrǎ balcanicǎ, obişnuitǎ cu lucrul fǎcut de mântuialǎ. Sloganul este o pledoarie pentru lucrul bine fǎcut. Oare va avea vreun efect?
 

Adaugă comentariu