La Intact Media Academy, cu Doamna Alessandra Stoicescu (Duminicǎ, 3 iunie 2012)

L

Doamna Alessandra Stoicescu, in mijlocul studentilor clujeni.

Cu ocazia excursiei la Bucureşti, pe ultima sutǎ de metri, Raluca a primit un telefon de la domnul Sergiu Constantinescu, spunându-ne cǎ abia ieri au intrat în poesia e-mailul meu din 14 mai, prin care solicitam o vizitǎ la Antene. Urma sǎ ne primeascǎ chiar Doamna Alessandra Stoicescu, invitata mea la “Convorbirile de la Cluj”, în urmǎ cu mulţi ani (12 ianuarie 2007).

          Dupǎ o scurtǎ vizitǎ la Muzeul Naţional al Literaturii Române, ne-am îndreptat spre clǎdirea unde se aflǎ Intact Media Academy, o şcoalǎ de jurnalişti, funcţionând pe lângǎ cele trei Antene. Ne-am revǎzut acolo cu Doamna Alessandra Stoicescu, care ne-a vorbit despre proiectul acestei şcoli, ne-a prezentat sǎlile de clasǎ, laboratoarele, studiourile unde se învaţǎ. Douǎ stundente curajoase au susţinut şi o probǎ practicǎ ad-hoc, în care trebuiau sǎ prezinte o ştire şi un mic reportaj. Aceeaşi ştire a fost cititǎ apoi de Doamna Stoicescu, pentru a vedea diferenţa dintre o prezentare de amator şi una profesionistǎ.

          Dupǎ vizitǎ, am avut cu Doamna Alessandra Stoicescu şi cu domnul Sergiu Constantinescu, un clujean stabilit la Bucureşti, o discuţie mai lungǎ, privind posibilitǎţile de colaborare dintre instituţiile noastre. O studentǎ s-a oferit chiar sǎ realizeze o antologiie din editorialele pe care Doamna Alessandra Stoicescu le-a publicat în Ziarul financiar.

          *Azi sunt Rusaliile, dar evenimentele excursiei au umbrit puţin, pentru mine, semnificaţia acestei sǎrbǎtori. Obosit, nu m-am dus la Bisericǎ, dar mi-am amintit cǎ, în copilǎrie, de Rusalii, popa ieşea în ţarinǎ, pentru a sfinţi holdele. Oare mai existǎ acum acest obicei?

Adaugă comentariu