La Bucureşti, la un seminar de „implementare” a unui proiect european (joi, 7 iunie 2012)

L
          La nici o sǎptǎmânǎ de la excursia fǎcutǎ cu studenţii la Bucureşti, iatǎ-mǎ din nou în capitalǎ, de data aceasta pentru a participa la o întâlnire de lucru, pe marginea proiectului „Universitatea pentru viitor în societatea comunicării”.

          Bucureştiul este neschimbat, invadat de bannere electorale, cu promisiuni care mai de care. Cele mai mincinoase mi s-au pǎrut aleluiSilviu Prigoanǎ, cndidat la Primǎria Capitalei. Între obiectivele sale: reducerea cu 25% a cheltuielilor de întreţinere; transport gratuit pentru toatǎ lumea; strǎzile nu vor fi mǎturate, ci … aspirate! De unde bani pentru îndeplinirea acestor obiective?

              Colega mea din ARIP, Emilia Şercan, a sintetizat astfel activitǎţile de azi, legate de proiectul nostru:

          „Cele mai importante cinci facultăți de jurnalism din România, unite într-un consorţiu internaţional din care face parte și IF Italia Forma-Italia şi TUCEP – Tiber Umbria Comett Education Programme – Italia, au organizat un workshop dedicat lansării primei platforme e-learging din domeniul științelor comunicării. Proiectul 64075 –  „Universitatea pentru viitor în societatea comunicării” – face parte din programul PosDru finanţat de Uniunea Europeană şi de Guvernul României, în cadrul Domeniul major de intervenție 1.2 – „Calitate în învăţământul superior”.

          Inițiativa  urmărește construirea unei comunităţi virtuale de învățare şi predare la nivel universitar, care să stimuleze colaborarea dintre cadrele didactice şi studenții facultăţilor de jurnalism, relaţii publice, publicitate, informare şi biblioteconomie şi audiovizual din ţară. În urma evaluării nivelului de formare profesională în România, s-a ajuns la concluzia că trebuie implementată o compatibilizare a modelului curricular și o definire a ocupațiilor și a specializărilor din interiorul profesiei.

          <<Proiectul a plecat de la constatarea că există o volatilitate a forței de muncă în domeniul comunicării, iar specialiștii din jurnalism, relații publice și publicitate au tendința de a migra în interiorul profesiei și de a-și schimba specializările. Aceasta implică procese permanente de calificare și recalificare în forme flexibile pe care formarea de tip e-learning le rezolvă mai bine decât modelele tradiționale de formare>>, a declarat prof. univ. dr. Mihai Coman, directorul consorțiului. Proiectul durează 36 de luni şi a început în ianuarie 2011”.

Adaugă comentariu