Încǎ un plagiator: Vasile Blaga (miercuri, 11 iulie 2012)

Î

          Presa a dezvǎluit cǎ şi Vasile Blaga, fostul preşedinte al Senatului şi acum liderul PDL, a plagiat în referatele sale pentru doctorat. “Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că respinge acuzaţiile de plagiat apărute în presă la adresa sa, menţionând că el nici măcar nu şi-a elaborat teza de doctorat şi nu a publicat nimic care să poată fi atacat”, potrivit Agenţiei Mediafax.

          “În încercarea disperată a unora de a-l salva pe Victor Ponta de plagiat, de hoţie, unii vor să arate că toţi suntem la fel, că toţi plagiem, numai că nu e nimic mai fals. Fac trimitere la trei referate pe care le-am susţinut, în calitate de doctorand, referate care sunt, toată lumea ştie, elemente de lucru pentru realizarea unei teze de doctorat. Nu sunt referate publice. Ele au fost acceptate de către comisia respectivă, eu nici măcar nu mi-am elaborat teza de doctrorat, vedeţi în CV-ul meu. Nu am publicat nimic care să poate fi atacat cu virgula”, a precizat Blaga.

          “Jurnalul naţional a publicat, miercuri, un material potrivit căruia lucrările de cercetare doctorală ale lui Vasile Blaga sunt copiate în procent de 33%, potrivit programului anti-plagiat strikeplagiarism.com”, se scrie în România liberǎ (http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/vasile-blaga-nu-am-plagiat-nu-mi-am-scris-nici-teza-de-doctorat-270213.html).

          Vasile Blaga este doctorand la Universitatea de Apǎrare “Carol I”, fosta Academie Militarǎ. Ştiu cum se dau acolo doctoratele. Acolo se susţin într-un an 300 de doctorate. Au cei de acolo atâtea teme de cercetare? Este adevǎrat cǎ referatele pentru doctorat nu sunt publice, dar ele ar trebui publicate, dacǎ sunt adevǎrate referate de cercetare, respectiv capitole din viitoarea carte. Ele nu ar fi trebuit validat de cǎtre comisie, dacǎ nu erau valoroase.

          Când o fi având Vasile Blaga timp pentru cercetare?

          Miron Costin spunea foarte clar: pentru acest fel de “scrisoare”, “gândul slobod şi fǎrǎ valuri trebuieşte”. Or, un om politic, prin definiţie, nu are rǎgazul necesar pentru a scrie o tezǎ de doctorat.

          Aşa cum am spus şi cu altǎ ocazie, principalul vinovat pentru degradarea instituţiei doctoratului este profesorul coordonator şi presiunile care se fac asupra lui.

          Îi poftesc pe politicienii romani la şcoala noastrǎ doctoralǎ, de la Cluj!

Adaugă comentariu