Cum am devenit cititor

C
Secventa de la intalnire. Fotografie preluata de pe NapocaNews.

Am participat azi, împreună cu Doina, la o foarte interesantă activitate, organizată la Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor. E vorba de un dialog între mai mulţi scriitori clujeni şi elevi de la Colegiul Național „Emil Racoviță” și de la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”.

Au luat cuvântul Irina Petraș, Horia Bădescu, Florina Ilis, Ilie Rad, Florin Morosanu, Constantina Raveca Buleu, Ionuţ Ţene, Vlad Moldovan, Victor Cubleșan, Doina Rad, Dumitru Cerna, Ştefan Borbély, Daniel Moşoiu, Ana  Herţa, Rodica Marian, Eugen Cojocaru, Vasile George Dâncu, multi elevi si profesoarele lor.

Din discuţiile care au avut loc, ne-am dat seama că elevii sunt foarte pasionaţi de lectură, iar profesoarele acestora, spre lauda lor, conduc cercuri de lectură, dezbateri etc., nu neapărat de creaţie literară. Este un deziderat exprimat cândva şi de Doamna Ana Blandiana: mai important este numărul persoanelor care înţeleg literatura, arta în general, decât numărul celor care o fac.

La final, la Galeriile revistei Steaua, a fost vizitată de către elevi expoziția Grădini, autorii fiind elevi de la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”, fiind însoţiţi aici de către Laura Poantă.

Am pus ochii pe un tablou şi sperăm să îl putem achiziţiona, atât pentru că ne-a plăcut, cât şi pentru a face o bucurie autorului acestuia.

Cu această ocazie, s-a lansat volumul Cartea cărţilor copilăriei. Cum am devenit cititor/cititoare. Antologie gândită de Irina Petraş, Editura Şcoala Ardeleană, Cluj-Napoca, 2024.

Adaugă comentariu