În perioada 4-7 iunie, un grup de 26 de studenţi de la Departamentul de Jurnalism al FSPAC, însoţiţi de drd. Otilia Mureşan, drd. Marius Mureşan, drd. Flavia Topan şi de prof. univ. dr. Ilie Rad, au participat la excursia anualǎ la Bucureşti, care a devenit deja tradiţie.
Cum se ştie, unul din obiectivele excursiilor este şi acela ca studenţii să se poată întâlni cu foşti şefi de stat ai României, întâlnirile şi convorbirile avute până în prezent, reportajele scrise şi fotografiile făcute (cu Regele Mihai, cu Preşedintele Ion Iliescu, cu Preşedintele Emil Constantinescu, cu Preşedintele Traian Băsescu şi, în perspectivă, cu Preşedintele Klaus Johannis) urmând a forma materia unei cărţi.
De asemenea, în holul facultăţii se va deschide o expoziţie fotodocumentară, cu imagini din toate excursiile organizate la Bucureşti.
În prima zi, studenţii clujeni au fost oaspeţii Muzeului Memorial „Cezar Petrescu” din Buşteni, ai Casei Memoriale “George Enescu”, de la Sinaia, apoi ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), unde s-au întâlnit cu reprezentanţi ai acestui important organism.
În cea de-a doua zi, s-au vizitat Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni şi Muzeul Cotroceni, Muzeul Memorial “Liviu Rebreanu”, după care a urmat o vizită extrem de profitabilă la Televiziunea Română.
Ȋn fine, în cea de-a treia zi, studenţii, însoţiţi de profesorii universitari Valeriu Râpeanu şi Marian Petcu, buni cunoscători ai istoriei Bucureştiului, au admirat obiectivele de pe Calea Victoriei (Academia Română, Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, Palatul Regal, fosta clădire a CC al PCR, Cercul Militar Naţional, fosta stradă Sărindar, unde şi-au avut redacţiile ziare precum Adevărul, Dimineaţa, Universul, Timpul, încheindu-şi ziua cu o plimbare prin Parcul Cişmigiu, urmată de o vizită la Cimitirul Bellu şi la Muzeul Memorial „Tudor Arghezi” din Mǎrţişor.
Graţie tehnologiei din dotare, studenţii au aflat că, în cele patru zile ale excursiei, au făcut, pe străzi şi prin muzee, 70.090 paşi, respectiv 48,38 km.
Excursia a fost posibilă cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj şi al Facultății de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicǎrii.