Bogdan Ota – un muzician “absolutely fabulous” (luni, 28 mai 2012)

B
Coperta cartii

        Doamna Stela Ivaneş m-a invitat, telefonic, la Studioul de Radio Cluj, unde a avut loc, la ora 13,30, un recital la pian, susţinut de Bogdan Ota, un artist de care nu am auzit pânǎ acum. Nǎscut la Botoşani şi absolvent al Conservatorului de Muzicǎ din Iaşi, Bogdan Ota a luat drumul strǎinǎtǎţii, supǎrat cǎ, în România, nimeni nu îi aprecia talentul ieşit din comun. A ajuns în Norvegia, unde s-a lansat la emisiunea “Norvegienii au talent”.

        Cu aceastǎ ocazie, s-a lansat şi volumul lui Sergiu Alex (alias Constantin Ivaneş), Bogdan Ota şi pianul care apropie Cerul, Editura Eikon, Cluj-Napoca, 2012.

          Cartea a fost prezentatǎ, în termeni elogioşi, de Florin Zaharescu, directorul Studioului de Radio Cluj, de Doamna Michaela Bocu, de la Fǎclia, şi de acad. Nicolae Hâncu, mare meloman, organizatorul Galelor “Medicinǎ, artǎ, culturǎ”. A fost prezent şi actorul Dorel Vişan, care a vorbit frumos despre carte şi despre muzicǎ, precum şi George Vasile Dâncu, directorul Editurii Eikon.

          Dupǎ prezentarea cǎrţii, am urmǎrit câteva secvenţe filmate de la emisiunea “Norvegienii au talent”, unde Mia Gunderse, membrǎ a juriului, “poate cea mai iubitǎ actriţǎ de music-hall, cabaret, dar şi de pop music, din Norvegia”, cum citim pa pag. 16 a cǎrţii prezentate, a exclamat dupǎ recitalul lui Bogdan: “Absolutely fabulous!”.

          M-am gândit imediat cǎ un asemenea om, plin de talent şi modestie, ar putea ilustra filosofia emisiunii “Trezeşte România!”, a Doamnei Andreea Marin Bǎnicǎ. I-am trimis un mesaj şi mi-a confirmat cǎ vineri, când voi fi la Realitatea TV din Bucureşti, vom vorbi despre destinul acestui minunat om si artist.

          *Un mesaj de la Doamna Irina Petraş, preşedinta Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor: “Vǎ numǎraţi printre nominalizaţii la Premiile Filialei Cluj a USR pentru anul 2011.

          Anul acesta, şi nominalizaţii vor primi diplome.

          Ne vedem joi, ora 12, la sediul Filialei.”

          Chestia cu diplomele pentru nominalizǎri mǎ amuzǎ. Nominalizarea este o chestiune de provenienţǎ americanǎ, izvorâtǎ din gentileţea acestora, din dorinţa lor de a fi cât mai politicoşi cu toatǎ lumea. Din 100 de nume faci zece nominalizǎri, iar dintre nominalizaţi, alegi un câştigǎtor. Cei zece se vor simţi, evident, fericiţi! M-aş fi dus la festivitate, dar voi fi plecat la Bucureşti, în excursia cu studenţii.

Adaugă comentariu