A trecut iarna, a venit primǎvara

A

           Iarna este ca şi trecutǎ. A fost o iarna frumoasǎ, ca în anii copilǎriiei mele, de care m-am bucurat enorm. Acum a venit primǎvara-vara. Trebuie sǎ ne obişnuim cu trei anotimpuri.
Am aflat azi, graţie unui portal de ştiri, care sunt noii prorectori ai UBB: Paul Vasilescu – drept şi resurse umane, Mihaela Luţaş – fundraising şi relaţia cu mediul de afaceri, Rudolf Graf – prorector responsabil cu linia germană de studii, Ana Soos – prorector responsabil de curriculum, Ladislau Nagy – responsabil pentru linia de studiu maghiară, Călin Rus – relaţii internaţionale şi media, Ioan Bolovan – relaţia cu studenţii, Marcel Pop – relaţia cu mediul de afaceri, Dan Lazăr – responsabil cu finanţarea, Ştefan Filipescu – responsabilul de cercetare.
Pe unii dintre aceştia îi cunosc bine, de alţii n-am auzit. Sǎ dea domnul ca noul Rector sǎ-şi atingǎ obiectivele propuse. Care nu sunt uşor de realizat, iar rezistenţa la schimbare va fi mare.
Doamna Ionela Stanciu, de la România literarǎ, îmi spune cǎ s-a reţinut articolul meu privind declaraţia ineditǎ a lui Lucian Blaga.

          Fac corectura la numarul 1 pe acest an al Revistei române de istorie a presei. Sper sǎ iasǎ un numǎr reuşit, din toate punctele de vedere.
Mesaj emoţionant de la fostul meu coleg de facultate, Gabriel Petric, profesor eminent la Colegiul Naţional “Aurel Vlaicu” din Orǎştie. Doar modestia lui exageratǎ, bunul simţ de extracţie ţǎrǎneascǎ şi melancolia de înţelept, care îl caracterizeazǎ, l-au împiedicat sǎ facǎ demersuri pentru a avea acces la o catedrǎ universitarǎ, pe care ar fi ilustrat-o cu strǎlucire. Bine cǎ atâtea nulitǎţi sunt profesori universitari, iar dacǎ mǎ duc la BCU, în dreptul numelui lor nu gǎsesc nimic în fişiere.

          Acceptǎ sǎ se înscrie în ARIP, mi-a şi trimis fişa de înscriere. Îmi spune cǎ şi el a pǎţit la fel cu excelenta lui carte, Tragicul şi creştinismul. A trimis-o la mai mulţi colegi, prieteni, scriitori, în fine, la persoane despre care credea cǎ i-ar putea interesa cartea. A primit confirmarea primirii de la … douǎ persoane: Mitropolitul Corneanu şi eu! Este clar, suntem o naţiune  care nu avem în genǎ rigorile civilizaţiei.

          Marea surprizǎ pe care mi-o face Gaby este cǎ, în curând, îşi va susţine teza de doctorat în litere. Sunt convins cǎ va fi o tezǎ excepţionalǎ, care nu are nimic cu tezele pe care le citesc eu şi care sunt pentru mine o mare pierdere de timp şi de energie.

Adaugă comentariu