Theodor Paleologu, cunoscutul eseist, diplomat şi om politic, va conferenţia la Departamentul de Jurnalism din cadrul UBB

Paleologu Vineri, 27 oct. a.c., începând cu ora 14,00, în Amfiteatrul 101 al Facultăţii de Știinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC), din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai”, cunoscutul eseist, diplomat şi om politic, Theodor Paleologu, va susţine conferinţa Dostoievski ca jurnalist. Conferinţa este organizată cu ocazia deschiderii celui de-al XVI-lea Simpozion Naţional de Jurnalism, cu participare internaţională, care are loc în zilele de 27-28 octombrie 2017, la FSPAC.
*
Theodor Paleologu (n. 15 iulie 1973) este conducătorul școlii de la Casa Paleologu și președintele Fundației Paleologu. A fost elev la École Normale Supérieure, a studiat filozofia la Universitatea Paris I Sorbonne şi deţine un doctorat în filozofie politică, obţinut la École des Hautes Études en Sciences Sociales şi la Universitatea din München. A fost fellow la Harvard, Notre Dame şi Wissenschaftskolleg zu Berlin, a predat la Boston College, Deep Springs College, European College of Liberal Arts de la Berlin şi Universitatea din Copenhaga. A fost ambasador în Danemarca și Islanda, ministru al Culturii și Cultelor, deputat de București.
A publicat volumele Sous l’oeil du Grand Inquisiteur – katékhon ou Antéchrist? Contribution à la théologie politique (Editions du Cerf, Paris, 2004, Collection „Passages“); De la Karl Marx la stenograme (Editura Curtea Veche, București, 2005) şi Era supărăcioșilor (Editura Curtea Veche, București, 2009).

Mergi sus